Profielwerkstukaardrijkskunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideen, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder n dak.
Profielwerkstuk aardrijkskunde onderwerpen, ideen en meer!
headerImg2

Terug

PWS thema: Aardgas & Olie. Hier vind je alle informatie voor je aardrijkskunde pws.

Ben je op zoek naar hulp bij het schrijven van je profielwerkstuk? En wil je meer weten over aardgas en olie? Kijk dan snel rond op deze site. We hebben complete overzichten met informatie, tips en voorbeelden per PWS onderwerp. Zo kun je alles vinden over aardgas en olie, maar ook hebben we veel PWS informatie over plantengroei en weer & klimaat.

Onderwerpen

Aardgas en olie zijn de motor van onze economie. Heb jij interesse in het opsporing en winning van olie en gas in Nederland? Lees dan even verder.

Dit zijn een paar goede links:

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Het is een opdracht in de vorm van een werkstuk. Voor deze opdracht ga je onderzoek doen naar een onderwerp passen bij jou gekozen profiel. Iedere laatste jaars HAVO of VWO scholier moet een dergelijke opdracht uitvoeren.
Het PWS is een onderdeel van je examen en het bereidt het je voor op je vervolgstudie.

Het PWS hoef je niet alleen te maken, dat mag natuurlijk wel. Wel belangrijk is, dat het aansluit bij je gekozen profiel. De bekende profielen zoals NT, NG, CM en EM.

Wil je weten wat voor zaken je allemaal moet doen voor profielwerkstuk?

Lees dan het stappenplan.

Veel gemaakte fouten
De meest voorkomende fouten bij het maken van een profielwerkstuk zijn:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.