Profielwerkstukaardrijkskunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideen, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder n dak.
Profielwerkstuk aardrijkskunde onderwerpen, ideen en meer!
headerImg2

Terug

PWS onderwerp: Bevolking & Gebieden. Ontdek alle onderwerpen en voorbeelden.

Het schrijven van een profielwerkstuk is niet gemakkelijk. Je wilt natuurlijk een leuk onderwerp vinden. Deze vind je allemaal hier. Wij hebben allemaal interessante onderwerpen, projecten en voorbeelden van profielwerkstukken op een rijtje gezet.  Zo kun je alles vinden over bijvoorbeeld bevolking en gebieden, wad & zeedijken en aardgas & olie. Ga snel aan de slag!

Onderwerpen

De bevolkingsdichtheid bevat het aantal mensen dat er op een bepaalde oppervlakte wonen. Wil jij weten welk land de grootste bevolkingsdichtheid heeft? Of ben jij nieuwgierig naar de factoren die invloed hebben op de bevolkingsdichtheid? Lees dan even verder.

Alle handige links vind je hieronder:

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Een PWS is een praktische opdracht. Iedere scholier moet in het laatste jaar van HAVO of VWO een profielwerkstuk maken. Het hoort aan te sluiten bij je gekozen profiel. Zo kun je jezelf voorbereiden op je schoolexamen en de overstap naar je vervolgstudie.

Je PWS mag je met meerdere personen maken, maar je kan het ook alleen doen. Het onderwerp van je PWS moet aansluiten bij je gekozen profiel (NT, NG, CM of EM).

Hoe pak je het schrijven van je PWS aan? 
Het is niet gemakkelijk om zo maar te beginnen met je PWS. Als je een leuk onderwerp hebt, dan is het handig om een planning te maken. Wij hebben ook een PWS stappenplan voor je ontwikkeld. Zo weet je precies wat je moet doen.

Veel gemaakte fouten
Omdat er jaarlijks een groot aantal fouten worden gemaakt, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Zo hoef jij deze fout niet te maken. De PWS fouten vind je hieronder:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.