Profielwerkstukaardrijkskunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideen, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder n dak.
Profielwerkstuk aardrijkskunde onderwerpen, ideen en meer!
headerImg2

Terug

PWS onderwerp: Landschappen & Water. Zo begin je goed aan je PWS aardrijkskunde.

Zoek je informatie en tips voor je profielwerkstuk? En wil je het graag voor het vak aardrijkskunde schrijven? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben een compleet overzicht met allerlei aardrijkskunde onderwerpen, zoals het PWS onderwerp landschappen en water. Per onderwerp vind je goede PWS voorbeelden, projecten en allerlei algemene tips. We wensen je veel succes met profielwerkstuk aardrijkskunde.  

Onderwerp

Natuur en landschap is een breed thema. Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je bijvoorbeeld schrijven over aardbevingen of olieboringen, maar ook rivieren is een interessant onderwerp. 

Onderstaande links zijn erg handig:

Maar ook met het thema water zijn er genoeg mogelijkheden. Een paar interessante links vind je hieronder:

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Een profielwerkstuk ook wel PWS genoemd, is een praktische opdracht. Deze moet iedere Havo of vwo scholier schrijven in het laatste jaar van de bovenbouw. Het PWS is onderdeel van je eindexamen en het bereidt je bovendien voor op je vervolgstudie. Het PWS moet aansluiten bij het door jou gekozen profiel: EM, CM, NT of NG.

Om je inzicht te geven in het proces voor het schrijven van een profielwerkstuk, hebben we een goed PWS stappenplan voor je gemaakt. Zo weet je wat er je te wachten staat.

Veel gemaakte fouten
Ook zijn er een aantal meest voorkomende fout, die leraren ieder jaar weer voorbij zien komen. Om te voorkomen dat jij ze maakt, hebben we ze onderstaand voor je op een rijtje gezet:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.