Profielwerkstukaardrijkskunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideeën, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder één dak.
Profielwerkstuk aardrijkskunde onderwerpen, ideeën en meer!
headerImg2

Terug

PWS Thema: Plantengroei. Alle PWS informatie op één site.

Ben je op zoek naar aardrijkskunde informatie voor het maken van je profielwerkstuk? Zoek je bijvoorbeeld informatie en tips over platengroei, bevolking & gebieden of landschappen & water? Op profielwerkstukaardrijkskunde.nl vind je er alles over. Er is allerlei informatie voor je, van concrete projecten tot leuke onderwerpen. Ook vind je goede voorbeelden voor het schrijven van je PWS en kun je gebruik maken van het handige stappenplan.

Onderwerpen

Plantengroei is een specifiek onderwerp. Wil jij alles weten over de groei van planten? Lees dan even verder. Bij onderstaande links vind je veel relevante informatie. Zodat je zo kunt beginnen met je PWS:

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Een profielwerkstuk, wat is dat? Een profielwerkstuk (PWS) is eigenlijk een praktische opdracht. Iedere havist of vwo'er moet in de laatste klas een praktische opdracht maken. Deze praktische opdracht is onderdeel van je eindexamen, daarbij helpt het je met de overstap naar je vervolgstudie.
Je kunt je profielwerkstuk met meerdere personen maken. Ook kan dit natuurlijk alleen. Het onderwerp van je profielwerkstuk moet wel aansluiten bij het door jou gekozen profiel:

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij

Om het schrijven van je PWS nog wat gemakkelijker te maken, hebben we een handig stappenplan voor je opgesteld. Dit kun je gebruiken tijdens het schrijven van je praktische opdracht. We raden je ook aan om een persoonlijke planning te maken. Zo weet je precies wat je wanneer moet doen.  

Veel gemaakte fouten
De meest voorkomende fouten bij het maken van een profielwerkstuk zijn:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.