Profielwerkstukaardrijkskunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideeën, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder één dak.
Profielwerkstuk aardrijkskunde onderwerpen, ideeën en meer!
headerImg2

Terug

PWS onderwerp: Wad & Zeedijken. Je complete overzicht.

Ben je op zoek naar informatie en tips voor je profielwerkstuk? En ben je geïntresseerd in wad & zeedijken? Dan ben je hier aan het juiste adres. We bieden je een compleet overzicht met allerlei informatie, voorbeelden en projecten, per PWS onderwerp voor je ingedeeld. Zo kun je direct beginnen met je profielwerkstuk aardrijkskunde.

Onderwerpen

Ben jij weleens op één van de waddeneilanden geweest? Dan weet je waarschijnlijk dat er op de helft van de dag geen water is in de Waddenzee. Je kunt dan over de bodem lopen op het wad. Heb jij interesse in de Waddenzee? Wil je meer weten over het leven op en in het wad? Lees dan even verder. 

Hieronder vind je interessante wadden links:

Of heb je meer interesse in de zeedijken die zijn aangelegd om kwetsbare delen van de kust te beschermen? Dan vind je in de onderstaande links genoeg leuke informatie.

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Havisten en VWO'ers moeten in het laatste jaar van de bovenbouw een profielwerkstuk uitvoeren. Een profielwerkstuk wordt ook wel praktische opdracht of PWS genoemd. Scholieren kiezen een onderwerp gebasseerd op hun gekozen profiel. (NT, NG, CM of EM). Dit is onderdeel van het schoolexamen en bereidt ze voor op de vervolgstudie.

Wil je weten hoe je een profielwerkstuk moet schrijven?
We hebben een handig stappenplan voor je opgesteld. Zo weet je precies wat je moet doen om een goed PWS te schrijven.

Veel gemaakte fouten
Ook hebben we een aantal meest voorkomende fouten bij het maken van een profielwerkstuk voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je niet moet doen tijdens je praktische opdracht: 

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.