Profielwerkstukaardrijkskunde.nl
Profielwerkstuk onderwerpen, ideen, opdrachten & voorbeelden.
Alles onder n dak.
Profielwerkstuk aardrijkskunde onderwerpen, ideen en meer!
headerImg2

Terug

PWS Thema: Weer & Klimaat. Jouw complete overzicht voor je PWS aardrijkskunde!

Ben je op zoek naar informatie voor je profielwerkstuk? Weer en klimaat is bijvoorbeeld een leuk onderwerp. Wij hebben allerlei informatie en voorbeelden voor je PWS weer en klimaat op een rijtje gezet. Daarnaast vind je nog PWS projecten en allerlei algemene tips en een stappenplan. Zo kun je gelijk aan de slag!

Onderwerpen

De rubriek Weer en klimaat biedt je maatschappelijk interessante onderwerpen. Denk maar eens aan de wind, noorderlicht, ijskap, bergen, windtypes, magnetosfeer, zeestromen, oceaan als C02 buffer of condensatiekern. Maar ook kan je denken aan het broeikaseffect. Genoeg mogelijkheden! Heb je interesse? Lees dan even verder.

Hieronder vind je handige links:

Je PWS kan ook gaan over het weerstation. Daarvoor hebben we een aantal interessante links voor je: 

Of een PWS over klimaatverandering.

Hieronder vind je goede links:

Algemene tips

Wat is een profielwerkstuk?
Een profielwerkstuk wordt ook wel praktische opdracht genoemd. Iedere Havist of VWO'er moet in de laatste klas van de bovenbouw een PWS schrijven. Niet alleen is het onderdeel van je examen, ook bereidt het je voor op je vervolgstudie.

Je kunt je PWS alleen of met meerdere personen maken. Je maakt dan een uitgebreid werstuk over een onderwerp die aansluit bij jou profiel:

  • Natuur en Techniek
  • Natuur en Gezondheid
  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij

Maar natuurlijk is het best moeilijk om zo maar te beginnen met je PWS. Daarom hebben we een gemakkelijk stappenplan voor je gemaakt. Zo weet je precies wat je moet doen. 


Veel gemaakte fouten
Omdat er ieder jaar wel weer fouten worden gemaakt bij het schrijven van profielwerkstukken, hebben we een aantal veel voorkomende fouten voor je op een rijtje gezet:

  • Je onderzoeksvraag is te breed of te smal. Als je onderzoeksvraag te breed is dan bestaat de kans dat je de vraag niet kan beantwoorden vanwege het tijdsbestek. Is je onderzoeksvraag te smal dan heeft het te weinig diepgang voor een profielwerkstuk.
  • Je hebt tekst letterlijk overgenomen uit andere documenten. Probeer zelf te formuleren en als je letterlijk citeert dan moet je de bron vermelden.
  • Je hebt geen backup gemaakt van je profielwerkstuk. Maak altijd een backup om te voorkomen dat je straks geen profielwerkstuk kunt inleveren.
  • Je vraagt onvoldoende feedback. Betrek je docent erbij. Hij of zij moet straks je profielwerkstuk beoordelen.